Best wil haar burgers en haar cliënten graag betrekken bij het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleid, vooral in het sociaal domein. Dit heet “burgerparticipatie”. De gemeente Best hecht groot belang aan de leefbaarheid, onder andere in termen van welzijn, zorg/ondersteuning en inkomen.

 

Adviesraad zet zich in voor cliënten en burgers van Best

Zowel de inwoners van Best in het algemeen, als de cliënten van de gemeente Best, vormen de achterban van de Adviesraad. Contacten met deze groeperingen zijn dan ook van wezenlijk belang. Bewoners en cliënten staan in een verschillende relatie tot de gemeente: bewoners zijn onafhankelijk en cliënten zijn afhankelijk van de gemeente.

De Adviesraad Sociaal Domein

De gemeente Best heeft in 2017 besloten om de burgerparticipatie te versterken door de instelling van een onafhankelijke adviesraad: de Adviesraad Sociaal Domein. 

Zoals eerder beschreven geeft de Adviesraad advies over de drie beleidsterreinen op het gebied van Jeugd, Wmo en participatie. De Adviesraad gaat dus niet over de uitvoering van het beleid.

De gemeente Best heeft beschreven dat de Adviesraad bij haar advisering feitelijk de volgende taak heeft: het regelen van de wijze waarop cliënten en belanghebbenden vanuit het Sociaal Domein (of hun vertegenwoordigers) worden betrokken bij de voorbereiding en besluitvorming, als ook de evaluatrie van het gemeentelijk beleid en de uitvoering inzake het Sociaal Domein.

Samenwerking

Dit alles vraagt om een goede verbinding tussen Adviesraad Sociaal Domein en alle belangenorganisaties. Inmiddels zijn hiertoe de eerste contacten gelegd met diverse groeperingen die actief zijn op dit terrein. Een goede relatie met zowel belangengroepen als ook professionele organisaties vormen het fundament voor een onafhankelijk, gedegen advies.

Leden Adviesraad

Bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Meindert Leutscher (voorzitter)
Freke van der Esch (vice-voorzitter)

  Themagroep Opvoeden en Opgroeien (Jeugd):
Bram Krol (contactpersoon)
Freke van der Esch
Frank Montulet

 

Themagroep Gezondheid en Leefomgeving (Wmo): 
Jordy van de Meulengraaf (contactpersoon, communicatie ASDB)
Frank Montulet 
Annelies Berende
Nico Droog 

 

  

Themagroep Participatie:
Meindert Leutscher (contactperson)
Nezaket de Bruyn
Nicky Bruggenkamp
Hubertine van den Biggelaar

 


 

Contactadressen

Adviesraad Sociaal Domein Best
Kopheuvel 15, 5685 BA Best, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.