Bestaanszekerheid en Meedoen

Graag wil ik, waar nodig “gevraagd en ongevraagd” de stem van de Gewone Bestenaren zijn. Daarom heb ik me aangemeld voor de Adviesraad Sociaal Domein. Zo hoop ik ook een brug te slaan tussen “oude Bestenaren” en “nieuwe Bestenaren”.

Op 16 jarige leeftijd ben ik naar Nederland gekomen. Daarvoor woonden wij in Ankara. Mijn Turkse opleiding werd in Nederland niet erkend zodat ik opnieuw moest beginnen. Eerst een jaar op een internationale school om Nederlands te leren. Te oud voor de reguliere MAVO, ben ik overdag gaan werken en ging ik ’s avonds naar school. Dat heb ik ongeveer 20 jaar volgehouden. Na mijn MAVO heb ik MBO en HBO Commerciële economie gedaan. Ondertussen werkte ik al meer dan 18 jaar bij Philips. Onderaan begonnen, opgeklommen tot Hoofd afdeling Inkoop. Na Philips heb ik nog diverse jaren bij verschillende machinefabrieken in en rondom Eindhoven de Inkoop gedaan.
In 2006 werd ik als Gemeenteraadslid met voorkeurstemmen gekozen en zat als eerste niet Nederlandse maar ook als eerste niet-Nederlandse vrouw voor 4 jaar in de Gemeenteraad van Best. Mijn ervaring in de Gemeenteraad heeft me geleerd om met verschillende “ogen” naar de diverse problemen te kijken. 

Ik heb een sociaal hart, en wil altijd iedereen helpen. Daarom doe ik, waar het kan en mogelijk is, vrijwilligerswerk. Zo kan ik iets voor de maatschappij en voor de mensen betekenen. Ik ben een gelukkige moeder van een zoon van 14 jaar.